MKB-ondernemer gebruikt Google als HR-adviseur

Voor veel MKB-ondernemers is het financieel niet mogelijk om een HR-afdeling te hebben binnen het bedrijf. In het geval van vragen of zelfs moeilijkheden rondom het arbeidsrecht, vertrouwen zij op Google. De zoekmachine is voor de meeste MKB-ondernemers de belangrijkste bron van informatie rond het arbeidsrecht. Op deze manier hopen zij te kunnen besparen op hoge kosten.

Juridische specialisten noemen dit begrijpelijk, maar niet verstandig. Zeker nu het nieuwe kabinet forse wijzigingen door wil gaan voeren in het arbeidsrecht, want dit kan tot grote problemen leiden. Vooral flexibele arbeidscontracten worden gezien als lastige materie waarover gemakkelijk misverstanden kunnen ontstaan.

Wijzigingen arbeidsrecht zorgen voor problemen

Arbeidscontracten zijn de meest afgesloten contracten van ons land. Bij grote bedrijven regelt de HR-afdeling dit, maar ondernemers die het zonder HR-medewerkers moeten stellen, zoeken vaak op Google naar modelovereenkomsten. Heeft de ondernemer eenmaal een passende modelovereenkomst gevonden, dan wordt deze vaak nog jarenlang gebruikt zonder verdere aanpassingen. Ook niet wanneer er wetswijzigingen op dit gebied zijn geweest.

“De vorige regering heeft met de wet Werk en Zekerheid de spelregels behoorlijk overhoop gegooid. Het nieuwe kabinet heeft aangekondigd veel van deze wijzigingen weer ongedaan te willen maken of veranderingen door te voeren. Bij het afsluiten van nieuwe flex-contracten is een willekeurige greep op het internet naar een standaardcontract daarom riskant. Wij zien nu al veel problemen ontstaan omdat werkgevers met verouderde arbeidsovereenkomsten werken.” — Pieter van Deurzen, advocaat en arbeidsrechtspecialist van DigiLawyer

Actuele en betrouwbare modelovereenkomsten

Om MKB-ondernemers tegemoet te komen, is er een online platform waarop zij terecht kunnen voor het downloaden van eenvoudige, maar betrouwbare en betaalbare modellen voor arbeidsovereenkomsten. Deze worden voortdurend gecontroleerd en aangepast aan juridische veranderingen.

Een extra service is dat de contracten worden opgeslagen en digitaal worden bewaard. Moderne technieken maken het mogelijk dat de authenticiteit van de documenten onweerlegbaar en transparant geborgd worden. Bovendien ontvangt de werkgever bijtijds een waarschuwing dat een contract dreigt af te lopen. Wel zo praktisch, want een werkgever is verplicht om bij beëindiging van een tijdelijk contract dit een maand van tevoren bekend te maken. Wordt dit vergeten, dan moet er een maand extra salaris als boete betaald worden aan de werknemer.