De 10 beste apps voor jou als ondernemer

Was vroeger alles beter? No way! Als je kijkt naar het gemak waarmee je tegenwoordig je business beheert, weet je wel zeker dat de tijden ten goede zijn veranderd. Met je laptop en smartphone ben je mobieler dan ooit. Draadloos wifi zorgt ervoor dat je altijd en overal kunt werken. En talloze handige apps en programma’s maken het werk niet alleen een stuk makkelijker, maar ook leuker!

Al die apps hebben alleen één nadeel: het zijn er zoveel, dat je makkelijk het overzicht kwijtraakt. Welke apps zijn nu echt handig om te hebben? Welke helpen je om je zaken op orde te krijgen én te houden? Dit zijn de 10 interessantste zakelijkste apps:

1. ABBYY Business Card Reader

Wie een eigen bedrijf heeft, deelt graag visitekaartjes uit. Je krijgt er echter ook een heleboel terug. Omdat het eigenlijk best onhandig is om al deze kaartjes ergens te bewaren (want waar laat je ze en hoe vind je een jaar later die ene accountant nog terug?), ga je ze digitaliseren. De app ABBYY Business Card Reader is hier speciaal voor gemaakt.

Van ABBYY Business Card Reader bestaat een gratis versie en een betaalde versie en is beschikbaar voor Android en iOs.

2. Evernote

Maak jij ook altijd aantekeningen die je vervolgens kwijtraakt? Vergeet dan al die losse vellen papier en zet Evernote op je smartphone. Deze app is een digitaal notitieblok dat je aantekeningen bewaart in de cloud. Bovendien sla je hiermee niet alleen je eigen kladjes op, maar kun je ook online artikelen, websites, foto’s en grotere bestanden bewaren.

Evernote is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

3. 1Password

Al die accounts met verschillende wachtwoorden… Je zult de eerste niet zijn die een wachtwoord vergeten is. Om dit soort problemen te voorkomen, installeer je 1Password op je smartphone. Hiermee hoef je namelijk nog maar één password te onthouden: dat van de app zelf. Al die andere accounts zet je met het wachtwoord in de app en wanneer je wilt inloggen, die het programma het werk voor je.

1Password is de eerste maand gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

4. Concur

Wanneer je voor je bedrijf veel onderweg bent, maak je de nodige kosten. Om deze te kunnen declareren, moet je alle bonnetjes bewaren. Het is echter veel handiger om de app Concur te gebruiken. Maak een foto van de bon, zet hem in een handig overzicht en eenmaal weer op kantoor hoef je alleen maar je declaratie in te dienen.

Concur is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

5. Yast

Als zzp’er weet je dat er weinig zo belangrijk is als het bijhouden van je gewerkte uren. De app Yast is hier een heel goed hulpmiddel bij. Je hebt hiermee niet alleen zelf een handig overzicht, maar je kunt dit ook delen met je opdrachtgever.

Van Yast is een gratis versie en een betaalde versie en is beschikbaar voor Android en iOS.

6. Buffer

Je kunt er echt niet omheen: tegenwoordig moet je wel social media inzetten voor je bedrijf. Al die verschillende platformen onderhouden is echter een tijdrovend karwei. Zorg dus dat je dit automatiseert met de app Buffer. Maak posts en plan deze in – zo snel was je nog nooit met het bijhouden van social media profielen.

Buffer is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

7. Flipboard

Natuurlijk wil je op de hoogte blijven van nieuws dat belangrijk is voor jou en je bedrijf. Maar zoals dat zo vaak gaat, ontbreekt het je als ondernemer aan de tijd om op je gemak alle relevante nieuwssites, kranten en magazines door te lezen. Dat is dan ook precies waarom de app Flipboard zo handig is. Hiermee geef je aan welke onderwerpen voor jou van belang zijn en de app maakt voor jou een nieuwsfeed op maat.

Flipboard is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

8. KAYAK

Reis je regelmatig naar het buitenland? Dan is het wel zo prettig om alle informatie van je reis bij elkaar te hebben. Met de app van boekingswebsite KAYAK vergelijk en boek je vluchten, hotels en vervoer. Wanneer alles geregeld is, maakt de app een handig overzicht van je reis, zodat je alles bij de hand hebt.

KAYAK is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

9. Dunno

Hoe goed je ook je best doet om alles te onthouden, de gemiddelde mens vergeet zo’n 80 procent van wat hij die week nog heeft geleerd. De app Dunno zorgt ervoor dat jou dit niet meer overkomt. Je kunt namelijk je plotselinge ingevingen hierin noteren en vervolgens gaat de app voor jou aan het werk door het internet af te struinen voor relevante informatie over dit onderwerp.

Dunno is gratis en beschikbaar voor iOS.

10. Forest

Als ondernemer weet je dat tijd geld is, maar toch is het zo makkelijk om je af te laten leiden door je smartphone… De app Forest maakt hier op een leuke manier korte metten mee. Zet de timer aan en leg je telefoon weg. In de komende 25 minuten zal er nu een boom gaan groeien. Raak je je telefoon aan, dan gaat je boom dood. Jouw doel is natuurlijk om een heel bos te laten groeien!

Forest is gratis voor Android en kost € 1,99 voor iOS.